Termeni si conditii

1.DEFINIȚII ȘI TERMENI

Hisecusa.ro este denumirea comercială a SC “West k mobiles ” SRL, persoana juridică de naționalitate română, avand sediul social în Tg Mures, str Călărașilor, nr 51, jud Mures , având număr de ordine în Registrul Comerțului, J26/414/2017, cod unic de înregistrare fiscală, RO 37212797

Vânzător: SC “West K Mobiles ” SRL în continuare hisecusa.ro .

Cumpărător: persoana fizică/ persoana juridică sau orice entitate juridică care efectuează o Comandă.

Client: persoana fizica/ persoana juridica care are sau obține acces la CONȚINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispoziție de către hisecusa.ro (electronic, telefonic, etc) sau în baza unui acord de utilizare existent între hisecusa.ro si acesta .

Site: domeniul www.hisecusa.ro

Comanda: un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Cumpărătorul transmite Vânzătorului, prin intermediul Site-ului intenția sa de a achizitiona Bunuri și Servicii de pe Site.

Bunuri și Servicii: orice produs sau serviciu, inclusiv documentele și serviciile menționate în Comanda, care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Cumpărătorului ca urmare a Contractului încheiat. 

Campanie: acțiunea de a expune în scop comercial, un număr finit de Bunuri și/ sau Servicii avand un stoc limitat și predefinit, pentru o perioadă limitată de timp stabilită de către Vânzător.

Contract: reprezintă contractul la distanță încheiat între Vânzător și Cumpărător, fără prezența fizică simultană a Vanzatorului si a Cumparatorului

Continut: – toate informațiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;

– conținutul oricărui e-mail trimis Cumpărătorilor de către Vânzător prin mijloace electronice și/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

– orice informație comunicată prin orice mijloc de către un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informațiilor de contactare, specificate sau nu de către acesta;

– informații legate de Bunurile și/sau Serviciile și/sau tarifele practicate de Vanzator într-o anumită perioada;

– informații legate de Bunurile și/sau Serviciile și/sau tarifele practicate de către un terț cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;

– date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia. Document: prezentele Termene si Conditii.

Newsletter: mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronică (e-mail, SMS) asupra Bunurilor și Serviciilor și/sau a promoțiilor desfășurate de Vânzător într-o anumită perioada, fără niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informațiile conținute de acesta.

Tranzacție: încasarea sau rambursarea unei sume rezultată din vânzarea unui Bun și/sau Serviciu de către hisecusa.ro Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de către Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

Specificații: toate specificatiile și/sau descrierile Bunurilor și Serviciilor așa cum sunt precizate în descrierea acestora.

Document: prezentele Termene si Condiții.

  1. DOCUMENTE CONTRACTUALE

2.1. Prin înregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile comerciale.

2.2. Notificarea primită de către Cumpărător, după efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

2.3. Pentru motive justificate, Vânzătorul isi rezervă dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor și/sau Serviciilor din Comandă. Dacă modifică cantitatea de Bunuri și/sau Servicii din Comanda va anunța Cumpărătorul la adresa de e-mail sau la numărul de telefon puse la dispoziția Vanzatorului la efectuarea Comenzii și va returna suma achitată.

2.4. Contractul se considera încheiat între Vânzator si Cumparator în momentul primirii de către Cumparator de la Vanzator, prin intermediul poștei electronice și/sau SMS a notificării de expediere a Comenzii.

2.5. Comenzile sunt livrate prin curier sau alte metode gasite de comun acord .

2.6. Documentul și informațiile puse la dispoziție de către Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, în completarea acestuia fiind certificatul de garanție emis de către Vanzator sau un furnizor al acestuia pentru Bunurile achiziționate.

În baza legislației UE, oferim consumatorilor o garanție minimă de 2 ani (garanția legală), ca protecție împotriva produselor defecte sau a celor care nu arată ori nu funcționează conform descrierii. 

  1. POLITICA DE VÂNZARE ONLINE

3.1. Accesul în vederea efectuării unei Comenzii îi este permis oricărui Client/Cumpărător.

Pentru motive justificate hisecusa.ro isi rezerva dreptul de a restricționa accesul Clientului/Cumparatorului în vederea efectuarii unei Comenzi și/sau la unele din modalitățile de plată acceptate, în cazul în care consideră că în baza conduitei sau a activității Clientului/Cumparatorului pe Site, acțiunile acestuia ar putea prejudicia în vreun fel hisecusa.ro. În oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumparatorul se poate adresa Departamentului de Relații cu Clienții al hisecusa.ro pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea măsurilor sus menționate.

3.2. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interacțiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de Bunuri și/sau Servicii sau comunicarea prin adresele menționate la secțiunea Contact din Site. Vor fi excluse din Site sau ignorate, pareri sau adresari ce conțin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informațiile primite fără a fi nevoit sa aduca justificări pentru aceasta.

3.3. În cazul unui volum de trafic neobișnuit de mare provenit din partea unei rețele de internet, hisecusa.ro isi rezerva dreptul de a cere Clientilor/Cumparatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, în vedere protejarii informatiei din cadrul Site-ului.

3.4. hisecusa.ro poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promoții practicate de către acesta sau de catre oricare alt tert cu care hisecusa.ro are incheiat contracte de parteneriat, intr o anumita perioada de timp și în limita stocului disponibil.

3.5. Toate tarifele aferente Bunurilor și/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate în lei (RON) si includ T.V.A.

3.6. În cazul plăților online Vanzatorul nu este/nu poate fi făcut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutară aplicate de către banca emitenta a cardului acestuia, în cazul în care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru această acțiune o poartă numai Cumparatorul.

3.7. Toate informațiile folosite pentru descrierea Bunurilor și/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentări multimedia / etc.) nu reprezintă o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

  1. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate cesiona și/sau subcontracta o terta parte pentru Servicii ce țin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi întotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligațiile contractuale.

  1. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

5.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentări stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text și/sau conținut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea a hisecusa.ro, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute în acest sens in mod direct sau indirect (prin licențe de utilizare și/sau publicare).

5.2. Clientului/Cumparatorului nu ii este permisă copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricărui Conținut in orice alt context decat cel original intentionat de hisecusa.ro includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al hisecusa.ro asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al hisecusa.ro.

5.3. Orice Conținut la care Clientul/Cumparatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre hisecusa.ro si acesta, și fără nicio garanție implicit sau expres formulată din partea hisecusa.ro cu referire la acel Continut.

5.4. Clientul/Cumparatorul poate copia, transfera și/sau utiliza Conținut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai în cazul în care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.

5.5. In cazul in care hisecusa.ro confera Clientului/Cumparatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Clientul/Cumparatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor conținuturi definite in acord, numai pe perioada existenței acestuia sau acestor conținuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea hisecusa.ro pentru respectivul Client/Cumparator sau oricare alt tert care are/obține acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui conținut, in timpul sau după expirarea acordului de utilizare.

5.6. Nici un Conținut transmis către Client sau Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea hisecusa.ro si/sau al angajatului/prepusului hisecusa.ro care a mijlocit transferul de Conținut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectiv continut.

5.7. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

  1. COMANDA

6.1. Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun si/sau un Serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun/Serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului.

6.2. Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

6.3. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului. In cazul in care pe comanda plasata de client produsul se afla in una dintre situatiile: produs la promotie, produs special, produs pe comanda, produs cu stoc limitat, clientul va fi apelat de catre Vanzator pentru confirmarea comenzii si solicitarea platii partiala sau integrala pentru rezervarea/ comandarea produsului.

6.4. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioară a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretindă celeilalte daune-interese in următoarele cazuri.

6.4.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul plății online;

6.4.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de hisecusa.ro in cazul platii online;

6.4.3. datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

6.5. In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, in cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

6.5.1. pentru Comenzile achitate cu card online ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;

6.5.2. pentru Comenzile achitate cu Op/ramburs/iTransfer/ Card bancar-> prin virament bancar;

6.6. Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi Bunurile (se va lua data cea mai recenta).

Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la receptionarea si verificarea Bunurilor vandute. Aceastea trebuie sa indeplineasca conditiile de transport si sa nu fie deteriorate in urma acestuia.

6.7. In cazul in care un Bun si/sau Serviciu comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.

  1. BUNURI/SERVICII PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE

7.1. Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract urmatoarele:

7.1.2. contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a Contractului de catre Vanzator;

7.1.3. furnizarea de Bunuri si/sau servicii al caror pret depinde de fluctuațiile de pe piata financiara pe care Vanzatorul nu le poate controla si care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;

7.1.4. furnizarea de Bunuri confectionate dupa specificatiile prezentate de Cumparator sau personalizate in mod clar;

7.1.5. furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora

7.1.6. contractele in cazul carora Cumparatorul a solicitat in mod special Vanzatorului sa se deplaseze la domiciliul sau pentru a efectua lucrari urgente de reparatie sau de intretinere. Daca, cu ocazia unei astfel de vizite, Vanzatorul presteaza alte servicii in afara celor solicitate in mod expres de Cumparator sau furnizeaza alte Bunuri decat piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrarilor de intretinere sau de reparatie, dreptul de retragere se aplica respectivelor Servicii sau Bunuri suplimentare;

  1. POLITICA DE RETUR

Consumatorul va trebui sa suporte costul aferent returnarii produselor in caz de retragere. Costurile suplimentare reprezinta orice costuri (transport, livrare, diminuare a valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii calitatilor si functionarii produselor, taxe postale sau de orice alta natura) care urmeaza a fi suportate de consumator cu ocazia exercitarii dreptului de retragere.

Produsele achizitionate pot fi returnate, schimbate sau reparate in maxim 14 zile de la data primirii acestora, dupa informarea prealabila a vanzatorului despre returnarea produsului si dupa ce s-au analizat cauzele deciziei de returnare si s-a stabilit modalitatea de returnare.

Se accepta returnarea produselor daca produsele:

-nu prezinta urme de lovire si deteriorare;

-nu prezinta urme vizibile de uzura;

-sunt insotite de ambalajele originale in care au fost achizitionate;

-sunt insotite de toate accesoriile apartinand produsului;

-sunt insotite de factura/ bon fiscal de achizitie;

– nu au facut obiectul unei comenzi speciale;( pe site sunt specificate produsele la comanda care se executa dupa specificatiile exprese ale cumparatorului, in momentul lansarii unei comenzi la comanda, cumparatorul intelegand faptul ca aceste produse nu pot fi returnare, returul poate avea loc doar daca comanda nu respecta dimensiunile si configuratia aleasa de cumparator. Cumparatorul intelege la lansarea comenzii toate aspectele care tin de culoare, functionalitate, finisaj, design, astfel ca nu va putea refuza comanda invocand aceste aspecte)

-nu au fost distinct personalizate la cererea consumatorului;

Produsele se returneaza in ambalajul original, insotite de factura fiscala si/sau bonul fiscal de achizitie, precum si documentatia aferenta (fise tehnice, manuale de utilizare, documentatie tehnica, certificate de garantie si/sau conformitate).

Costurile legate de returnarea produselor sunt suportate de catre cumparator.

Nerespectarea oricărei condiții de mai sus imposibilitatea acceptarii returnarii produsului.

  1. CONFIDENTIALITATE

9.1. Informațiile de orice natura furnizate de către Cumparator/Client Vanzatorului, vor ramane in proprietatea Vanzatorului.

9.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

9.3. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Site-ului hisecusa.ro nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

9.4. Prin inscrierea in baza de date a hisecusa.ro, Clientul/Cumparatorul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti, parteneri ai hisecusa.ro: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii; agentii de stat, guvernamentale sau asociatii din domeniul asigurarilor, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru; alte companii cu care hisecusa.ro poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata a Bunurilor si/sau a Serviciilor, etc.

10. FACTURARE si PLATA

10.1. Preturile Bunurilor si Serviciilor afisate in cadrul site-ului www.hisecusa.ro includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.

10.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

10.3. Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri si/sau Servicii vandute de hisecusa.ro, precum si pentru orice alte plati aferente Comenzii, exclusiv in format electronic, prin adaugarea facturii prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator .

10.4. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente.

10.5. Prin aceasta modalitate de comunicare Cumparatorul, accesand Contul sau, va detine o evidenta a facturilor emise de , hisecusa.ro putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste.

10.6. Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin adaugarea acestora de catre hisecusa.ro prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in Contul sau.

10.7. In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile mai mult de 48 (patruzecisiopt) de ore in Cont, te rugam sa ne sesizezi acest aspect pe adresa de mail: [email protected]

11. LIVRAREA BUNURILOR

11.1. Vanzatorul se obliga sa livreze Bunurile in sistem de curierat, pana la scara / casa Cumparatorului, acesta din urma asigurand livratorului o zona de acces.

11.2. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

11.3. Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor numai pe teritoriul României.

11.4. Detaliile de livrare a Bunurilor/Serviciilor incluzand dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii nu constituie o obligatie contractuala din partea hisecusa.ro fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.

11.5. Termenul de livrare a produselor aflate pe stoc va fi comunicat de catre Consultantul de vanzari al Vanzatorului, in momentul in care clientul va fi sigur de alegerea efectuata si implicit de achizitia produsului dorit. In cazul comenzilor speciale sau atipice, customizate pe nevoia sau dorinta clientului, mentionam faptul ca termenul de livrare va fi unul estimativ, hisecusa.ro nefiind responsabil de posibilele intarzieri.

12. GARANTII

12.1. Toate Bunurile comercializate de catre hisecusa.ro, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Bunurile sunt noi si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

12.2. Pentru o corecta comunicare a certificatului de garantie aferent Bunului din Comanda, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si sa acceseze informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

12.3. Serviciul de garantie asigura indepartarea problemelor aparute din vina producatorului, in cazul ca ati utilizat produsul dupa instructiune.

Perioada de garantie variaza in functie de tipul de produs si de producator si din momentul livrarii produselor, conform datei mentionate in factura/bonul fiscal.

Inainte de a incepe utilizarea produsului, va recomandam sa cititi cu atentie instructiunile de utilizare, iar pentru o consultare adăugătpare să contactați reprezentanții magazinului.

Baza de garantie este certificatul de garantie si/sau bonul emis de catre vanzator cu semnatura legalizata de directorul de magazin si stampila companiei.

Garantia pentru produsele insotite de un certificat de garantie emis de producator se solutioneaza de catre hisecusa.ro in conditiile specificate in acest document. Pentru acordarea garantiei este necesar sa pastrati certificatul de garantie in original.

In cazul in care solicitarea de acordare a garantiei este nejustificata, solicitantul va achita taxele de transport tur-retur pentru produse si eventuale costuri de diagnosticare (stabilite de hisecusa.ro).

hisecusa.ro nu isi asuma nici o responsabilitate pentru produsele instalate, depozitate sau folosite necorespunzator.

Cumpararea produsului reprezinta acordul dvs. cu conditiile de garantie.

13. TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR

Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare : semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).

14. RASPUNDERE

14.1. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrarea si receptionarea bunurilor.

14.2. Prin crearea si utilizarea Contului, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

14.3. Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

14.4. Ulterior crearii Contului utilizarea Continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor si Conditiilor Site-ului si/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor si Conditiilor Site-ului.

14.5. Termenii si Conditiile Site-ului pot fi modificati oricand de catre hisecusa.ro, acestia fiind opozabili Clientilor / Utilizatorilor/ Cumparatorilor de la data afisarii in Site. Acceptarea Termenilor si Conditiilor Site-ului se confirma prin bifarea checkboxului corespunzator din Site si/sau prin trimiterea Comenzii si/sau prin efectuarea unei plati online.

15. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

15.1. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, hisecusa.ro  are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale ale Clientilor/Cumparatorilor.

15.2. Scopul colectarii datelor este:informarea Clientilor/Cumparatorilor privind situatia Contului lor, informarea Cumparatorilor privind evolutia si starea Comenzilor, evaluarea bunurilor si serviciilor oferite, activitatii comerciale, de promovare a Bunurilor si Serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul Clientului/Cumparatorului.

15.3. Prin completarea datelor in formularul de creare de cont si/sau de Comanda Cumparatorul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a hisecusa.ro, si isi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate nelimitat teritorial si/sau temporar de catre hisecusa.ro, afiliatii si colaboratorii acestora pentru desfasurarea si/sau derularea de catre hisecusa.ro, afiliatii si colaboratorii acestora de activitati cum ar fi, dar fara a se limita la, activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului. De asemenea, Cumparatorul isi da acordul expres si neechivoc ca aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate in scopul prevazut mai sus la punctul 16.2

15.4. Prin citirea Documentului ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

15.5. De asemenea, hisecusa.ro poate furniza datele Cumparatorului cu caracter personal altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizori de servicii de marketing, curierat, servicii de plata/bancare, telemarketing sau alte servicii, furnizate de companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a Bunurilor si Serviciilor noastre, asiguratori.

15.6. Prin completarea in formularul de comanda pe Site a datelor personale, inclusiv CNP, in scopul activitatii de creditare, Cumparatorul isi exprima expres consimtamantul ca persoanele juridice cu care hisecusa.ro  a incheiat parteneriate in vederea oferirii produselor prin credit sa prelucreze datele personale ale acestuia in evidentele proprii in scopul efectuarii analizei de credit si sa le transmita in vederea consultarii informatiilor inregistrate pe numele Cumparatorului in baza de date a Biroului de Credit.

15.7. Informatiile Cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

16. FORTA MAJORA

16.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

16.2. Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza, fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

17. UTILIZAREA COOKIE-URILOR

 Site-ul hisecusa.ro conține cookie-uri. Cookie-urile fac pagina de internet mai eficientă prin reținerea anumitor preferințe ale Clientului / Cumparatorului, precum magazinul cel mai apropiat. Cookie-urile nu cauzează daune computerului și nu conțin viruși. Vă atragem atenția asupra faptului că prin impiedicarea instalării de cookie-uri este posibil să nu puteți utiliza toate funcțiile site-ului hisecusa.ro nu își asumă responsabilitatea pentru disfuncționalități cauzate de împiedicarea instalării de cookie-uri.

18. LEGEA APLICABILA JURISDICTIA

Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre hisecusa.ro si Clienti / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Tg Mures.