RECOMANDARI PRIVITOARE LA MONTAJUL USII DE EXTERIOR IN VEDEREA UNEI CAT MAI BUNE FUNCTIONARI SI A PRELUNGIRII DURATEI DE VIATA

INFORMATII UTILE CU PRIVIRE LA EXPLOATAREA USII METALICE

  1. Este recomandat ca montajul usii metalice sa fie efectuat cat mai spre finalul lucrarilor de zidarie si reparatii, in asa fel incat sa nu intre in contact cu umiditatea existenta in incapere, pe perioada efecturarii lucrarilor; in caz contrar, este posibila ruginirea elementelor si a accesoriilor metalice.
  2. Pentru functionarea usoara a usii, balamalele se vor curata de praf si se vor unge periodic, cu produse speciale (ulei pentru mecanisme fine,spray cu vaselina lichida, WD-40, etc)
  3. Utilizarea produselor de curatat agresive (solventi organici, materiale abrazive, substante chimice, acizi, etc) poate conduce la zgarierea/decolorarea/deteriorarea produsului. Aceleasi consecinte le poate avea curatarea cu o cantitate prea mare de apa. Usa metalica se curata depraf utilizand o carpa moale si umeda.
  4. Nu introduceti in sistemele de inchidere chei defecte, chei de laalte usi sau obiecte ascutite, acestea se pot bloca.
  5. In cazul in care introducerea cheii in butuc se face cu dificultate,cel mai probabil exista praf sau umezeala in interiorul acestuia; nu fortaticheia in butuc, ci folositi un lubrifiant multifunctional (WD-40), pentru a indeparta impuritatile.

INFORMATII REFERITOARE LA FENOMENUL DE CONDENS

Lipsa de ventilatie dintr-o incapere, impreuna cu existenta altor factori favorizanti (uscarea rufelor, plantele de ghiveci, aburii formati in procesul de gatire a mancarii, etc),duc, in mod inevitabil, in anumite conditii de temperatura si umiditate, la aparitia condensului pe usa, incepand de la partea inferioara a acesteia. Odata cu cresterea umiditatii, condensul urca la partea superioara a usii ducand in final, daca nu se intervine operativ, la transformarea condensului in picaturi.

Condensul este un fenomen absolut normal a carui aparitie nu conduce neaparat la idea ca usa metalica nu este bine executata!!!

O buna aerisire a incaperii va duce la ameliorarea efectelor acestui neplacut fenomen.

Condensul apare atunci cand aerul din interior este saturat cu vapori, respectiv cand exista o umiditate ridicata a aerului din incinta, iar suprafata usii la interior este „rece”. Astfel, la o temperatura de 20℃ a aerului din camera si o umiditate de 50%, condensul va aparea pe orice suprafata care are 9℃.

La o umiditate de 90%, condensul va aparea pe orice suprafata din camera care are cel mult 18℃. Cu cat umiditatea creste, cu atat mai mult aparitia condensului este inevitabila.

Garantia usilor hisec este de 2 ani pentru usile montate de partenerii agreati si de 1 an pentru montajul in regim propriu. Garantia de 1an pentru montaj propriu se poaate extinde la 2 ani daca agentii nostri verifica montajul realizat de beneficiar.