Blog

GHID detaliat: Cum se desfășoară o ședință de montaj ușă metalică de exterior

Montajul corect al ușii metalice de exterior este un pas esențial pentru asigurarea funcționalității și siguranței acesteia. O instalație bine făcută nu numai că va prelungi durata de viață a ușii, ci va și contribui la izolarea termică și fonică a casei tale. În acest articol, vei afla cum se desfășoară o ședință de montaj ușă metalică de exterior.

Montaj ușă metalică de exterior – Ghid pas cu pas

1. Pregătirea

Înainte de a începe montajul, montatorul se asigură  că are toate uneltele necesare la îndemână. Acestea pot include șurubelnițe,  burghiu, ruletă, șuruburi de montaj, chei reglabile și chit pentru etanșare. De asemenea, se studiază cu atenție instrucțiunile furnizate de producătorul ușii, deoarece acestea pot varia în funcție de model.

2. Măsurătorile corecte

Se măsoară spațiul în care va fi instalată ușa metalică și se asigură că deschiderea este corectă și că dimensiunile sunt conforme cu cele ale ușii. Montatorul va folosi o nivelă cu bulă pentru a se asigura că deschiderea este perfect orizontală și verticală.

3. Demontarea ușii vechi

Ușa veche trebuie demontată cu atenție. Se îndepărtează toate elementele de fixare și se eliberează ușa din balamale. Se curăță bine zona înainte de a instala ușa nouă.

5. Montarea ușii

Se pune ușa nouă în locul pregătit anterior pentru montare și ne asigurăm că este bine poziționată. Se reglează ușor ușa pentru a obține o închidere perfectă.

6. Fixarea și izolarea

După ce ușa este montată, se aplică spuma pentru montaj în jurul marginilor pentru a asigura etanșeitatea la aer sau apă. Trebuie să ne asigurăm că nu există spații deschise.

7. Testarea ușii

Se deschide și se închide ușa de mai multe ori pentru a ne asigura că funcționează corect și că se închide perfect.

8. Verificarea siguranței

Ne asigurăm că sistemul de închidere și blocare funcționează corespunzător. Încuiem ușa și testăm încuietorile pentru a ne asigura că funcționează corect.

9. Respectarea instrucțiunilor

Respectă întotdeauna instrucțiunile specifice ale producătorului și optează pentru soluțiile de montare oferite de furnizor, pentru siguranță maximă.

Hisecusa.ro execută lucrări de montaj uși de exterior, autorizate de producător, cu garanție. Un montaj ușă metalică de exterior se efectuează atât în baza unei programări prealabile (14 zile calendaristice), cât și în regim de urgență (maxim 48 h), achitând o taxa suplimentară 100 ron.

Prețurile pentru montaj sunt următoarele :

Montaj ușă intrare în apartament cu demontare ușă veche: 650 ron.

Related Posts